Συμμετοχή στο Συμπόσιο

Από τη Δευτέρα 27 μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Mon Repos Palace, θα διεξαχθεί το 2ο Κερκυραϊκό Συμπόσιο για τη Διαχείριση και Προώθηση Τόπων.

Το θέμα του Συμποσίου είναι: «Συνδέοντας ανθρώπους και τόπους» και αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αναζήτηση των επισκεπτών για αυθεντικότητα στις εμπειρίες τους, τόσο από πλευράς ζήτησης όσο και από πλευράς προσφοράς. Το Συμπόσιο θα εξερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους το τουριστικό προϊόν μπορεί να δημιουργηθεί, να επικοινωνηθεί και να παραδοθεί στον πελάτη έτσι ώστε να αυξηθεί η αυθεντικότητά του. Επίσης θα δωθεί μεγάλη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι τουρίστες σήμερα ανακτούν τον έλεγχο των διασυνδέσεών τους με προορισμούς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Συμπόσιο του 2015 βασίζεται στα συμπεράσματα του 1ου Κερκυραϊκού Συμποσίου του 2014, το οποίο επικεντρώθηκε σε ζητήματα σχετικά με τη μείωση του μαζικού τουρισμού. Στα συμπεράσματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η προτίμηση των ταξιδιωτών για επιλεγμενες υπηρεσίες έναντι του πακέτου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και, σε κάποιες αγορές, μια αυξανόμενη προτίμηση σε διακοπές τύπου All-Inclusive. Το Συμπόσιο θα εστιάσει στη δημιουργία, ανάπτυξη και υλοποίηση συνεκτικών και κατάλληλων απαντήσεων στα ζητήματα αυτά. Οι απαντήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε αποτελεσματικές αποφάσεις στη διαχείριση, προώθηση και branding προορισμών, και θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερα τη διάδραση μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών.

Του Συμποσίου προΐσταται η Δρ Heather Skinner, η οποία ζει μόνιμα στην Κέρκυρα από τον Αύγουστο του 2013, μετά από μια 15ετή ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο Νότιας Ουαλίας
(πρώην Πανεπιστήμιο Γκλαμόργκαν), όπου ήταν λέκτορας της Προώθησης (Marketing).

Το πρόγραμμα του συμποσίου περιλαμβάνει συνεδρίες με θέματα όπως:

  • Προώθηση σε Νέα Μέσα
  • Εθνικές Μάρκες (Brands)
  • Πολιτισμικός & Πολιτιστικός Τουρισμός
  • Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός
  • Ανάπτυξη Εξειδικευμένων Αγορών
  • Τοπικά Προϊόντα
  • Μελέτες Περιπτώσεων
  • Απεικόνιση Προορισμών στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης
  • Εικόνα, Ταυτότητα & Προσωπικότητα
  • Μεθοδολογίες & Συγγραφή

Το Συμπόσιο αυτό θα συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς από όλον τον κόσμο οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές εργασίες τους, αλλά και επιχειρηματίες της Κέρκυρας οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους από την πρακτική και τα θέματα που τους απασχολούν. Το αποτέλεσμα, όπως είδαμε στο περυσινό 1ο Συμπόσιο, είναι πολύ γόνιμες συζητήσεις οι οποίες ήδη έχουν οδηγήσει σε επιστημονικές εργασίες με Κερκυραϊκό ενδιαφέρον, οι οποίες ευελπιστούμε να πολλαπλασιαστούν.

Το Συμπόσιο αποτελεί μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για όλους τους φορείς αλλά και επαγγελματίες του Τουρισμού να αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις και επαφές οι οποίες θα αποτελέσουν σημαντικά εφόδια στη διαμόρφωση μιας καινοτόμας πολιτικής για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το κόστος για τους ντόπιους όσο το δυνατόν χαμηλότερο έτσι ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαρία. Το κόστος για τους επισκέπτες είναι 50€ την ημέρα και συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή σε ολες συνεδριές του Συμποσίου και ένα πλήρες μεσημεριανό γεύμα εργασίας. Η συμμετοχή στις εκδρομές δεν περιλαμβάνεται. Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε στείλτε μας ένα email στο info@corfusymposium.com, ή τηλεφωνήστε μας στο 6932 648788. Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε!